Continental banden voor Cyclo-crossers en MTB’s winnen ‘noppenbandentest’ vakblad Fiets

11/10/12 om 09:36

Hoogste testscores voor zowel CycloXKing als X-King

Barneveld, 10 oktober 2012 – Het blad ‘Fiets’ heeft in zijn oktober-editie noppenbanden voor Cyclo-crossers en MTB’s getest. Deze fietsbanden zijn vooral geschikt voor gebruik ‘in het veld’ ofwel: modder, harde grond, rul zand en vette klei. De Continental CycloXKing kwam bij de Cyclo-cross-banden als de beste uit de bus. De Continental X-King won zowel in 26- als in 29-inch uitvoering de noppenbandentest voor MTB’s (mountainbikes).

Noppenbanden zijn vooral geschikt voor gebruik in ‘het veld’. Het vakblad Fiets ging op zoek naar de beste fietsbanden voor dit specifieke off-road-gebruik. In de test voor Cyclo-crossfietsen (voor veldrijden) werden in totaal vier zogenaamde vouwbanden getest. Als enige band in de test haalde de Continental CycloXKing 4,5 van maximaal vijf te scoren ‘fietsjes’. Enkele quotes uit het juryrapport: “De CycloXKing geeft met zijn relatief kleine en hoge nopjes erg veel grip. Doordat hij aan de smalle kant is, zakt hij snel door de modder heen om grip te vinden op hardere ondergrond onder de modderlaag. Qua gewicht en rolweerstand is dit de winnaar.” Uit de conclusie: “Wil je vette bagger goed te lijf gaan, dan geven wij de voorkeur aan de Continental-band.”

 MTB-banden: Continental X-King met topscores

Fiets testte MTB-noppenbanden in twee maten: 26 en 29 inch. In beide tests was de Continental X-King één van de zeven deelnemers. In deze categorieën was de band goed voor 4,5 (van maximaal) vijf fietsjes – andere banden kwamen maximaal tot 4. Over de 26-inch uitvoering zei Fiets het volgende: “De X-King valt op door zijn enorme soepelheid. Die dankt hij aan de Black Chili-compound. Qua rolweerstand is deze band de winnaar. In het terrein voelt hij erg soepel aan, iets wat je niet verwacht met zulke grote noppen. Zoek je de grens op in bochten, dan blijft hij aan de grond geplakt.”
Ook was er volop lof voor de 29-inch X-King: “Hij biedt een goed dempend vermogen op hobbelig terrein, mede dankzij de soepele opbouw. Door zijn lage gewicht, grote volume en goede profiel is het een echte snelheidsduivel. Het voelt alsof je met minder profiel rijdt, maar het loopvlak geeft veel grip, ook in bochten en op steile hellingen.”

In zijn eindoordeel wees Fiets de X-King aan als winnaar in zowel de 26- als de 29-inch categorie. Een belangrijke algemene conclusie daarbij was deze: “Moderne noppenbanden zijn al lang niet meer het zware, slechtlopende stuk rubber van voorheen (…)  Het gewicht vormt geen struikelblok meer om voor een band te gaan die je meer grip en zekerheid geeft.

Klik hier voor het complete gamma Cyclo-cross banden van Continental.
De uitgebreide Continental bandenlijn voor MTB’s is via deze link te vinden.

 

Dit bericht is geschreven door Ton Coppus

Vind een Continental verkooppunt