Continental: altijd de juiste band voor zware (reis)enduro’s

10/05/12 om 13:32

Zeer goede testscores voor TrailAttack, RoadAttack 2 en TKC 80


Barneveld, 10 mei 2012 – Grote (reis)enduromotoren winnen nog steeds aan populariteit, niet in het minst omdat ze op verschillende manieren inzetbaar zijn. Uit een uitgebreide test van het toonaangevende Duitse motormagazine ‘TourenFahrer’ blijkt dat Continental voor ieder specifiek gebruiksdoel de optimale band heeft. De ContiRoadAttack 2 kreeg zelfs de hoogst mogelijke score: de ‘TourenFahrer-Empfehlung.’

Omdat grote enduro’s zo veelzijdig zijn, onderzoekt TourenFahrer in de huidige (mei) editie drie verschillende soorten banden in de maten 110/80 R 19 en 150/70 R 17 voor deze motoren: endurobanden, straatbanden en echte terreinbanden. Continental was in deze categorieën vertegenwoordigd met respectievelijk de TrailAttack, de RoadAttack 2 en de TKC 80. De tests werden uitgevoerd met een BMW R 1200 GS.

ContiTrailAttack: sportief en een lange levensduur
In de categorie ‘Endurobanden’ behaalde de ContiTrailAttack zeer goede scores. In zijn conclusie beveelt TourenFahrer de band sterk aan (“eine klare Empfehlung!”). Eveneens uit de conclusie: “De ContiTrailAttack behoort tot de sportiefste banden in dit formaat en is op droge ondergrond nauwelijks te verslaan. Bovendien heeft hij een lange levensduur.”

ContiRoadAttack 2: TourenFahrer Empfehlung
In de categorie ‘straatbanden’ kreeg de ContiRoadAttack 2  de hoogst mogelijk score: de TourenFahrer Empfehlung. In het juryrapport wordt dit als volgt omschreven: “De meest sportieve band voor snelle enduro-rijders, die maximale grip verlangen. Ook op nat wegdek presteert de RoadAttack 2 zeer goed.”

TKC 80: “Nog altijd een aanrader”
Wie de terreineigenschappen van een grote enduromotor ten volle wil benutten, kan niet om echte terreinbanden heen. Continental was bij de terreinbandentest vertegenwoordigd met de vertrouwde TKC 80. De redactie van TourenFaher daarover: “De TKC is een instituut – geen andere band overbrugt de kloof tussen straat en terrein met zo veel bravoure als de Conti TKC 80. Nog altijd een echte aanrader en niet alleen voor wereldreizigers.”

Vind een Continental verkooppunt