ContiCrossContact™ UHP wint SUV-zomerbandentest

24/02/14 om 13:11
  • ContiCrossContact™ UHP verslaat 9 tegenstanders in de zomerbandentest
  • Bandenmaten in de grootte 235/55 R 17 in 11 diciplines getest
  • Rolweerstand en grip op nat wegdek zeer goed, daarnaast lovend over  uitmuntende handling en grip.
  • 17 ‘inch beter dan de standaardgrootte 16’inch. 

ContiCrossContact UHP 4x4 SUV band ContinentalDe Continental zomerband voor SUV’s, de ContiCrossContact™ UHP, heeft in in de zomerbandentest uitgevoerd door het Duitse vakmagazine “Gute Fahrt”, (uitgave maart/2014), de hoogste plaats behaald. De ContiCrossContact™ UHP nam het in de bandentest op tegen 9 andere zomerbanden.  De redactie heeft banden uit Europa, Azië en Amerika getest op zowel nat als droog wegdek en hierbij gekeken naar remweg,  rolweerstand, comfort en snelheid. De redactie geeft aan dat de vakmensen van Continental heel goed laten zien wat tegenwoordig mogelijk is. De nieuwe CrossContact™ UHP onderscheidt zich van zijn tegenstanders op rolweerstand en remmen op nat wegdek. De band wint op deze eigenschappen overtuigend een “zeer goed”. Daarnaast ontving de band de lovende woorden over de uitmuntende handling en grip.

In de zomerbandentest werden autobanden gebruikt in de maat 235/55 R 17.  Een bandenmaat die veel voorkomt op de VW Tiguan. Deze bandenmaat is ook geschikt voor veel middelgrote SUV en 4×4’s. De zomerbandentest werd uitgevoerd met een VW Tiguan TDI met voor en achterwiel aandrijving.

Verschillende bandenmaten getest bij zomerbandentest

Tegelijk hebben de redacteuren de eigenschappen getest van een premium band die standaard voorkomt onder de VW Tiguan; de 215/65 R 16 en de sportieve 235/50 R 18. Bij de algemene beoordeling, adviseren de deskundigen heel duidelijk voor de 17 “-maat. Dat de meeste kopers kiezen voor een 17 inch is een goede beslissing volgens de vaklieden.  Zowel de 16 inch als de 18 inch presteerden goed op droog wegdek, maar waren op nat wegdek minder dan de 17 inch.

Zomerbandentest continental banden

Uit de zomerbandentest bleek dat er een wereld van verschil is op veiligheidsniveau tussen de veilige, goed uitgebalanceerde premium banden zoals de ContiCrossContact™ UHP en de goedkope autobanden uit Azië. Zo kwam de testauto met Continental banden met 100 km / pu  na een goede 40 meter tot stilstand,  terwijl een budgetband uit Azië meer dan 55 m. nodig had om te stoppen. Dit is de afstand van ongeveer twee autolengtes. “In geval van een noodstop, kan dit total loss, of nog erger betekenen volgens de redactie.

 

Dit bericht is geschreven door Ton Coppus.

Vind een Continental verkooppunt