Betere grip met winterbanden voor de fiets

21/11/11 om 11:21

Barneveld, maandag 21 november 2011 – Nederlandse autorijders zijn inmiddels wel overtuigd van de noodzaak om winterbanden te gebruiken. Door de vele ongelukken op fietspaden in de afgelopen winter is er ook een vraag ontstaan naar winterbanden voor de fiets. Continental komt daarom met winterbanden voor de fiets. De band zorgt door zijn speciale eigenschappen voor veiligheid op de wegen. Dit voorkomt glijpartijen en het draagt bij aan sterke verkorting van de remweg. Continental heeft fietswinterbanden voor stadsfietsen, racefietsen en MTB’s.

De TopContact Winter II
De TopContact Winter II is dé allround fietswinterband van Continental. Deze handgemaakte band voor City/Trekking-fietsen heeft een speciale rubbercompound, waardoor de grip van de band toeneemt naarmate de temperatuur daalt. Daarnaast heeft de band een specifieke profielstructuur met een groot aantal lamellen. Dankzij de lage rolweerstand en het dicht aangesloten middenprofiel is de band ook geschikt voor inzet in de zomer. De Continental TopContact Winter II is er in de maten 26 x 1,9 en 28 x 15/8 x 13/8.

Spike Claw en Nordic Spike
De Spike Claw winterband is speciaal ontwikkeld voor MTB’s. Deze band heeft een open loopvlak met uitstekende zelfreinigende eigenschappen.  Daardoor is hij volledig in zijn element in modder en sneeuw. Het grote volume voorkomt het wegzakken in de ondergrond. De Spike Claw is er naar keuze met 120 of 240 spikes van gehard staal. Hij is er in 26-inch uitvoering.
De Nordic Spike is een 28-inch winterband met spikes van gehard staal (120 of 240) voor City/Trekking-bikes. Dankzij het speciale profiel en de spikes biedt deze band een extreem hoog gripniveau. Hij bewijst zijn goede diensten vooral op ijs en sneeuw.

Racen in de winter
De Grand Prix 4-Season is de racefietsband die ook in de winter optimale grip biedt. De compound zorgt voor een zeer hoge mate van slijtvastheid en een verhoogde grip onder de 7 graden. Deze band is uitgevoerd met DuraSkin weefsel. Tijdens de even zware als legendarische wielerrace Parijs-Roubaix hadden coureurs die gebruik maakten van DuraSkin-technologie veruit de minste lekke banden. De Grand Prix 4-Season is er in 23-, 25- en 28-millimeter-versie.

Vind een Continental verkooppunt