Bandenspanning winterbanden

26/11/12 om 10:07

Hogere bandenspanning bij winterbanden

Het is aanbevolen om de bandenspanning van je winterbanden met 0,2 bar hoger aan te houden dan die van zomerbanden. De bandenspanning moet altijd gemeten worden op koude banden. Bij gebruik van de auto stijgt de temperatuur van de banden. Hierdoor zal tijdens het rijden de bandenspanning oplopen. Omdat de temperaturen in de winter lager zijn, is het verstandig om een hogere bandenspanning aan te houden. De juiste bandenspanning is te vinden in het instructieboekje van de auto of aan de binnenkant van de benzineklep.

Download hier de bandenspanningstabel met een overzicht van de juiste bandenspanning
per automerk, -model en bandenmaat, of ga naar de dealer voor advies op maat.

Juiste bandenspanning winterbanden

Juiste bandenspanning

De juiste bandenspanning bij autobanden en winterbanden brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Goede rijprestaties en comfort
  • Minder slijtage
  • Minder brandstofverbruik
  • Veiliger rijden

Te hoge / lage bandenspanning

Bij een te hoge of te lage bandenspanning gaan de prestaties van banden achteruit. Het contact met de het wegdek wordt slechter en zorgt voor minder grip. De banden zullen minder goed in staat zijn om onregelmatigheden van het wegdek op te vangen. Bij een foutieve bandenspanning wordt de rolweerstand hoger en zal het brandstofverbruik toenemen. Daarom dient de bandenspanning bij winterbanden ook goed gecontroleerd te worden.

Het is verstandig om de bandenspanning om de 2 weken te controleren om te zorgen dat je altijd op de juiste bandenspanning rijdt. Controleer dan ook meteen de reserveband.
Bekijk hier de punten waar je op moet letten bij het meten van de spanning.

Dit bericht is geschreven door Ton Coppus

Vind een Continental verkooppunt