Bandenspanning meten eng?

14/11/14 om 08:09

Banden, de 4 punten die contact hebben met de weg en je auto. Van cruciaal belang dat er de juiste spanning om staat. Het maakt je auto veiliger én je kunt er ook nog ‘s geld mee besparen. 

Uit een Belgisch onderzoek is gebleken dat de Belg het eng vindt om zijn bandenspanning te controleren. Ze laten het liever over aan een specialist omdat ze bang zijn dat ze de banden leeg laten lopen of iets kapot maken aan het ventiel. Echter, de garagehouder zal maar 1x per jaar de bandenspanning controleren en dát is echt niet genoeg. Het beste is om 1x per maand de spanning in de banden te controleren.

Gevaar?

Is het gevaarlijk als je niet met de juiste bandenspanning gaat rijden? Als je niet met de juiste bandenspanning rijdt, slijten je autobanden sneller; de kans op een klapband met alle gevolgen van dien is groter en je kunt er ook nog eens zo’n € 300 mee besparen. Je autobanden zijn het enige contactpunt met de weg wees je daarvan bewust!

Band op spanning

Check regelmatig je bandenspanning of deze tussen de 2 en 2,5 bar is. De juiste spanning vind je vaak aan de binnenkant van de autoportier of bij je benzineklepje. Het kost je vaak niet meer dan 5 minuten werk. 

Ook voor winterbanden geldt: zorg voor de juiste bandenspanning. 

 

 

Vind een Continental verkooppunt