AutoBild: Chinese autobanden “rampzalig” op nat wegdek

16/08/13 om 09:57

Autobanden test op nat wegdek

Prestaties van Chinese banden blijven ver achter

Het Duitse automagazine Autobild heeft onderzoek gedaan naar de kwaliteiten van autobanden die geproduceerd zijn in China en heeft deze vergeleken met de kwaliteiten van Europese premium banden. Uit het onderzoek is gebleken dat de eigenschappen van autobanden uit het Verre Oosten ver achterblijven op de Europese banden.  “Vooral op nat wegdek waren de testresultaten rampzalig”.

Remweg op nat wegdek 24 meter langer bij een snelheid van 100 km/u

Het verschil in remweg bij een snelheid van 100 km/u tussen de ContiPremiumContact™ 5, welke als referentiemodel is gebruikt, en de slechtst geteste band is 24 meter. Dit houdt in dat bij het remmen voor een file de restsnelheid, bij het bereiken van de file, nog 60km/u is. Ook blijkt uit de test dat bij  de slechtste Chinese banden aquaplaning begint bij een snelheid van 66km/u, terwijl aquaplaning bij de Europese banden pas vanaf 78km/u optreedt. De experts van AutoBild hebben autobanden van prominente Europese, Amerikaanse en Aziatische  fabrikanten getest die in China gemaakt zijn voor de Chinese markt. Deze banden werden niet goedgekeurd voor verkoop in de EU. De geteste bandenmaat, 205/55R16, is een veel voorkomende maat onder compacte en middenklasse auto’s.

Koop je autobanden bij een erkend verkooppunt

De experts adviseren consumenten om ervoor te zorgen dat ze zeker weten dat hun autobanden goedgekeurd zijn in Europa. Dit is af te lezen op de zijwand van de band door de code “E4”. Door de banden aan te schaffen bij een bandenspecialist of dealer weet de je zeker dat je een goedgekeurde band besteld. In geval van een probleem kan je altijd terugvallen op het verkooppunt.

Dit bericht is geschreven door Ton Coppus.

Vind een Continental verkooppunt