Warming-up met Dirk Kuyt

25/05/16 om 20:25

bram-berkien-2016-05-25-17-21-54BARNEVELD – Mei 2016. Continental is sinds het seizoen 2014-2015 partner van de KNVB waarbij het warming-up domein is geclaimd. Continental wil de veiligheid verhogen en ongelukken helpen voorkomen. Zowel op de weg als op het voetbalveld. Dat doet men door meer aandacht te besteden aan een goede voorbereiding en de juiste warming-up. Continental heeft daarvoor het Conti WarmUp programma ontwikkeld. 

 

Conti WarmUp programma
Via het Conti WarmUp programma wordt meer aandacht besteed aan de juiste voorbereiding en warming-up. Het programma dient ter ondersteuning en ter inspiratie voor trainers, cursisten en voetballers. Met nieuwe en geschikte oefeningen voor alle leeftijden. Want een goede warming-up minimaliseert de  risico’s op blessures en is bovendien onmisbaar voor het leveren van goede prestaties.

Dirk Kuyt als ambassadeur
Onlangs heeft Continental een ambassadeur voor het Conti WarmUp programma aangesteld in de persoon van Dirk Kuyt. Samen met Dirk Kuyt werd op woensdag 25 mei  een speciale WarmUp clinic georganiseerd. Ruim 100 kinderen kwamen uit het hele land naar Katwijk om bij KVV Quick Boys de ex-international en het boegbeeld van Continental te ontmoeten. Daarna begon een clinic waarin alle kinderen konden ervaren hoe leuk een  warming-up kan zijn.

Een warm ontvangst
Vanaf 16.00u waren alle kinderen met hun ouders en voetbalvriendjes welkom op het sportcomplex van KVV Quick Boys. Iedereen werd ontvangen met een leuke goodybag en een aantal versnaperingen voor de trek. Vervolgens kwamen alle deelnemers samen op de Dirk Kuyt tribune voor een ware persconferentie met hun voetbalheld. Tijdens dit vragenvuur vertelde Dirk over de geheimen achter zijn succesvolle en blessurevrije voetbalcarrière. Daarna was het de hoogste tijd om het veld op te gaan.

Leerzaam en leuk
Onder leiding van professionele KNVB trainers en uiteraard Dirk Kuyt zelf gingen alle kinderen ruim een uur lang aan de slag met verschillende warming-up vormen. Natuurlijk werd er volop aandacht besteed aan het belang van zo’n goede voorbereiding en de warming-up. Maar het allerbelangrijkste is en blijft: plezier. Een leerzame en vooral leuke middag als passende afsluiting van een succesvol seizoen van Continental en de KNVB.

Samenwerking telt
De warming-up is belangrijk, maar ook leuk en dynamisch; aldus de doelstellingen achter het Conti WarmUp programma van Continental. In samenwerking met verschillende partnerverenigingen brengt Continental daarom het Conti WarmUp programma onder de aandacht. Dat gebeurt door het organiseren van uiteenlopende clinics (theorie en praktijk)  bij de aangesloten verenigingen. Op deze manier maakt een groot aantal clubs, inclusief trainers en spelers, kennis met dit programma.

 

Vind een Continental verkooppunt