4 voordelen van een allseasonband

21/11/17 om 12:57

AllSeasonband

Continental zet het belang van het wisselen tussen zomer- en winterbanden nog steeds voorop. Deze winter presenteert Continental ook een allseasonband, de AllSeasonContact™ . Dit lijkt op een tegenstrijdig verhaal ligt toch genuanceerder. Kiezen voor de juiste band, aangepast op de wensen en behoeften van de consument is van groot belang. Daarin kan het verschil gemaakt worden tussen kiezen voor een zomer- en winterband en een allseasonband.

Een allseasonband is een band met eigenschappen van de zomerband en een winterband. Hierdoor kan de band het hele jaar door gebruikt worden.

Naar de AllSeasonContact™


De allseasonband heeft meerdere benamingen zoals: all weather band, four season band en vier seizoenen band genoemd.

Hieronder vindt je 4 voordelen van allseasonbanden

Bandenwissel

Allseasonbanden kunnen het hele jaar door gebruikt worden en hoeven niet  gewisseld te worden. Dit is bij winter- en zomerbanden wel het geval is. Door te kiezen voor allseasonbanden is een tweede set banden en wielen niet meer nodig. Hierdoor heb je geen extra montagekosten voor het wisselen van de banden.

Opslag van banden

Doordat er dus niet gewisseld wordt tussen de winter- en zomerband voorkom je kosten voor de opslag van banden. Dit bespaart naast extra kosten ook ruimte en gesleep met een complete winter- of zomerset. 

Kosten banden

Je bespaart met allseasonbanden ten eerste al op de montage- en opslagkosten. Daarnaast is de grootste besparing het niet hoeven aanschaffen van een extra winterbanden.

Wintersport

In sommige landen zijn winterbanden verplicht. Tevens is vanaf 1 januari 2018 in Duistland de M+S codering niet meer voldoende.  De AllSeasonContact™ heeft het sneeuwvloksymbool. Hierdoor kan de AllSeasonContact™ gebruikt worden in Duitsland en Oostenrijk in de winter.

Lees hier meer over de winterse eigenschappen en de zeer lage rolweerstand van de AllSeasonContact™.

Wanneer is een allseasonband geschikt?

Bij minder dan 10.000 kilometer per jaar, hoofdzakelijk gebruik in een stedelijke omgeving en in een land met mild klimaat is de AllSeasonContact™ de juiste band.

Naar de AllSeasonContact™

Vind een Continental verkooppunt