Waarom nieuwe banden?

Waarom koopt U beter nieuwe banden in plaats van het loopvlak van Uw huidige banden te vernieuwen of gebruikte banden onder de wagen te zetten?

Nieuwe banden koopt U niet alleen vanuit esthetisch oogpunt. Naast een verhoogde veiligheid door een volledige profieldiepte, rijden nieuwe banden ook vlotter. De nieuwe banden worden bovendien uitgebreid getest door de fabrikant en garanderen zo een optimale veiligheid voor U en Uw voertuig.

Het gebruik van tweedehands banden zoals ze soms bij de autohandelaar te koop zijn, wordt sterk afgeraden. Het is namelijk moeilijk te achterhalen hoe de banden door hun vorige eigenaar gebruikt zijn en bijvoorbeeld hoe ernstig een band langs de binnenkant beschadigd is door bijvoorbeeld aanrakingen met de stoeprand. Zulke beschadigingen kunnen tot een lekke band of een klapband leiden.

Opgelet!
Het wordt aangeraden nieuwe banden de eerste 200 tot 300 kilometer rustig in te rijden, dit om het loopvlak te laten wennen. Daarna kan de volledige capaciteit van de band gebruikt worden.

140 years of Continental