Het product

Vertrouwen is goed, permanente controle is beter

ContiPressureCheck is een direct meetsysteem dat in de band wordt gemonteerd. Als de luchtdruk daalt, staat de band tijdens het rijden bloot aan hogere spanning en warmt de band op.
Dit kan de band beschadigen of zelfs een lekke band veroorzaken. Om dit te voorkomen gebruikt ContiPressureCheck een sensor in de band om de luchtdruk en de temperatuur van de band continu te meten.

Het ContiPressureCheck-systeem stelt veranderingen in bandenspanning of temperatuur direct vast. De sensor in de band zendt de gegevens draadloos naar de centrale ontvanger (elektronische regeleenheid). Deze eenheid verwerkt de gegevens, slaat waarschuwingen op en zendt deze direct naar het display in de chauffeurscabine. De chauffeur kan vervolgens direct maatregelen nemen en pech voorkomen.

Het systeem: ContiPressureCheck

De techniek schuilt in het detail: De ContiPressureCheck ™- sensor

ContiPressureCheck integreert sensoren, communicatiesysteem en verwerking in een enkele module, die zich in een rubber houder bevindt en aan de binnenzijde van de band bevestigd is. Het voordeel van dit systeem boven sensoren aan de buitenzijde van de band is het feit, dat meetfouten als gevolg van warmteontwikkeling bij de remmen voorkomen worden. De sensor bevindt zich in een rubber houder die in de band wordt aangebracht. Het systeem is compatibel met alle merken banden.

ContiPressureCheck is snel en eenvoudig te installeren en is robuust en betrouwbaar. Het is een voordelige oplossing voor automatische meting van bandendruk, die zichzelf terugverdient zodra bandenpech voorkomen wordt. En dan hebben we nog niet eens rekening gehouden met vervolgkosten als boetes bij vertraging, imagoschade of misgelopen verkopen of winst. Dus de ergste pech die u kan overkomen, is ContiPressureCheck niet aan boord te hebben.

ContiPressureCheck: De onderdelen

140 years of Continental