ContiLifeCycle™

Wat is de ContiLifeCycle™?

De ContiLifeCycle™ bestaat uit alle afzonderlijke stappen in de levensduur van een premiumband van Continental. Bij elke stap in de levensduur van een band, van nieuwe band via herrubbering tot ContiRe™ warme vernieuwing, geniet u van premiumkwaliteit, gecombineerd met een maximale kilometerprestatie en een minimaal brandstofverbruik – onmiddellijk en op elk moment.

Het economische concept achter de ContiLifeCyle™ biedt u transparantie en kostenbesparing bij het kiezen van de meest geschikte bandencombinatie. Transparantie wat betreft de prijs, de kilometerprestatie en de levertermijn. Wij helpen u om de juiste combinatie te vinden voor uw wagenpark.

 

Wat is de C2-karkasgarantie?

Continental garandeert de duurzaamheid van haar karkassen gedurende hun tweede levenscyclus, na de eerste loopvlakvernieuwing.

Als het karkas van een vernieuwde band een defect zou vertonen, waarvoor Continental aansprakelijk kan worden gesteld, dan krijgt u voor uw vernieuwde band een terugbetaling op basis van de resterende profieldiepte.

 

HET COMMERCIAL MODEL

De economische voordelen van de ContiLifeCycle™ variëren in functie van uw bedrijfsstructuur en van het gebruik van uw voertuigen. Er zijn 4 verschillende groepen:

Alleen nieuwe banden

Het gebruik van nieuwe banden is belangrijk voor klanten die zich bezig houden met langeafstandstransport. Zij werken met een grote tijdsdruk. Om de krappe deadlines te halen die inherent zijn aan levering “just-in-time”, moeten zij onmiddellijk banden kunnen krijgen, op verschillende Europese markten.

Nieuwe banden en loopvlakvernieuwing

Deze combinatie is uiterst geschikt voor voertuigen die binnen de landsgrenzen rijden. De banden moeten op korte termijn beschikbaar zijn. Omdat de volledige capaciteit van de voertuigen wordt benut en de voertuigen dus dag en nacht worden gebruikt, moeten nieuwe en vernieuwde banden heel snel kunnen worden geleverd.

Nieuwe banden – herprofilering – loopvlakvernieuwing – herprofilering

Deze optie is bijzonder geschikt voor bedrijven met een eigen bandenservice en een magazijn voor de opslag van reservebanden. Als het eigen personeel van het bedrijf opgeleid is om banden te herprofileren, staat het voertuig slechts een heel korte periode stil.

Nieuwe banden en herprofilering

Dit is een goede maatregel om overgangsperiodes te overbruggen, bijvoorbeeld bij de overschakeling van zomerbanden naar winterbanden, of om de kilometerprestatie te verlengen, bijvoorbeeld tot het voertuig is verkocht.

ContiLifeCycle

Warmvernieuwing

Vind een Continental verkooppunt