Black Chili Compound

Compoundtechnologie

Compoundtechnologie is de ziel van iedere band. Deze technologie maakt het verschil tussen een basisband en een band van hogere klasse. In de geheime receptuur van een band ligt de basis waarom de ene band beter rolt dan de andere, of waarom de grip van een band veel beter is, daar waar een andere band al slipt. De basisgrondstoffen zijn over het algemeen bekend, maar net als bij een goede wijn ligt het aan hoe creatief de producent met toevoegingen omgaat om zo een perfect

eindresultaat te krijgen.

Elastomeren: Natuurlijk en synthetisch rubber bepalen de wezenlijke eigenschappen van een compound. Rubber is het hoofdbestanddeel en daarmee wordt in grote mate de grip, rolweerstand en slijtage bepaald.

Vulstoffen of versterkingsmiddelen: Hier worden bijvoorbeeld roetsoorten en silica ingezet. Deze bestandsdelen beïnvloeden de mate van hardheid en elasticiteit van het rubber.

Zwavel: Gedurende de vulkanisatie verbindt zwavel de polymeren van het rubber waardoor het plastische ruwe rubberproduct zich omzet in een elastisch rubber.

Olie, wax en kleurstoffen: Deze verbeteren de verwerking en geven de band kleur.

Conserveringsmiddelen: Deze beschermen de compound tegen veroudering door omgevingsinvloeden zoals ozon en UV-straling.

 Banden met deze toepassing zijn:

140 years of Continental