ContiSportContact™ Vmax

Eigenschappen

ContiSportContact™ Vmax
  • Geoptimaliseerde rolweerstand voor een lager brandstofverbruik.
  • Een korte remweg op nat wegdek.
  • Optimale handling op nat en droog wegdek.

Doet met zekerheid meer voor het milieu

Met de ContiSportContact™ Vmax introduceert Continental ‘s werelds eerste band die goedgekeurd is voor gebruik op de weg en waarmee snelheden tot 360 km/u kunnen worden gehaald.

Bij deze topsnelheden is de nood aan veiligheid van cruciaal belang. In de tuningsector is er ook een groeiend aantal extra presterende auto’s die snelheden van meer dan 300 km/u kunnen halen.

De ContiSportContact™ Vmax is de logische opvolger van de succesvolle ContiSportContact™ 2. Het loopvlak en het karkas voldoen aan hoge technische eisen. De profieldiepte werd een beetje verminderd en de structuur van het loopvlak kreeg wat extra groeven op het binnenste deel van de band, zodat minder warmte wordt opgewekt.

Door de nieuwe koelgroeven op het binnenste deel van de band en de diepere en wijdere groeven op het buitenste deel van de band wordt de warmte beter afgevoerd en kunt u ook aan topsnelheden veilig en dynamisch rijden.

Technische details

Geoptimaliseerde rolweerstand voor een lager brandstofverbruik.

De ContiEcoContact™ 5 werd in nauwe samenwerking met toonaangevende automobielfabrikanten in Europa ontwikkeld. Dit compleet nieuwe bandconcept is niet alleen speciaal ontwikkeld voor automobilisten die lange afstanden afleggen maar ook voor diegene die aandacht hebben voor het brandstofverbruik en het milieu.

De uitdaging was om de rolweerstand van de band te verlagen en tegelijkertijd de veiligheid bij het remmen te verhogen. Hiertoe werden alle vier de onderdelen van de band – constructie, contour, rubbermengsel en profiel – opnieuw ontworpen. Het resultaat: minder CO2-uitstoot, een lager brandstofverbruik en uitstekende remprestaties.

Hoge veiligheidsmargesbij het remmen en een korte remweg op natte wegen.

De combinatie van verbeterde rubbersamenstelling en geoptimaliseerde profielblokken zorgt voor een verbeterde grip op nat wegdek en korte remafstanden. Bovendien zorgen de polymeerketens in de Silika voor een lagere rolweerstand.

Maten

Bij uw keuze van band moet altijd rekening gehouden worden met demaximumsnelheid van uw voertuig, de aanbevelingen van het voertuig en van de wiel-en bandenfabrikanten, alsook alle wettelijke richtlijnen die van kracht zijn in uw land.

Voor verdere informatie verwijzen wij u naar uw lokale bandenhandelaar.

Continental - Zorgeloos op weg