Zomerbandentest

Zomerbandentest Sinds 2012 is het voor automobilisten volgens het EU bandenlabel makkelijker geworden om de kwaliteit van autobanden te beoordelen. Helaas kijkt het bandenlabel maar naar 3 criteria. Daarom is het van belang om bij de keuze van nieuwe zomerbanden uit te gaan van een zomerbandentest. De zomerbandentest wordt ieder jaar door verschillende internationale instituten gehouden. De banden van Continental komen elk jaar weer zeer goed uit de zomerbandentest.

Zomerbandentest in verschillende bandenmaten

De jaarlijkse zomerbandentest wordt over het algemeen in 2 verschillende soorten bandenmaten gehouden. Zo wordt er getest met banden voor de kleine middenklassers (vaak maten rond de 185/60 R15 of 165/70 R16) en voor de sportieve middenklassers (205/55 R16 of 225/45 R17). Deze segmenten auto’s zijn het meest voorkomend en worden daarom meegenomen in de zomerbandentest van de ANWB.

Voorselectie voor zomerbandentest

Omdat er de laatste jaren steeds meer nieuwe merken bijgekomen zijn worden de banden die aan de uiteindelijke zomerbandentest meedoen voorgeselecteerd. Op basis van een simpele remtest worden alleen de beste autobanden toegelaten tot de uiteindelijke test die gehouden wordt. Op basis van deze eerste test worden de veelal goedkope, onbekende en kwalitatief mindere banden weggestreept. Deze goedkope banden laten vaak flinke steken vallen op het gebied van veiligheid. Kies daarom niet voor de goedkoopste banden maar ga uit van de resultaten van de zomerbandentest. De zomerbandentest gaat namelijk uit van 13 verschillende veiligheidsrelevante criteria.

Criteria zomerbandentest

Wanneer de autobanden worden getest wordt er gekeken naar verschillende criteria. Men kijkt voor de veiligheid naar het verschillende gedrag van de autobanden op nat en droog wegdek. Zowel op nat en droog wegdek wordt er gekeken naar het bochtgedrag en remgedrag. Zoals je hieronder kunt zien heeft elk type wegdek haar eigen criteria waar extra op gelet wordt.

Zomerbanden op droog wegdek Zomerbanden op nat wegdek
Bochtgedrag Aquaplaning
Remmen Bochtaquaplaning
Afrolcomfort Bochtgedrag
Geluid Rotonde
  Remmen

 

Naast de veiligheidsrelevante criteria wordt er gekeken naar de kosten van de autobanden. Hoe lang gaat een band mee, wat is de prijs, hoe is de rolweerstand en wat zijn de verbruikskosten. Op basis van al deze criteria krijgen de banden een eindoordeel.

Continental zomerbanden goed getest

De zomerbanden van Continental zijn de afgelopen jaren zeer goed uit de zomerbandentest gekomen. De ContiSportContact™ 5 kwam als beste uit de test in de zomerbandentest van 2013. In 2012 kwamen de ContiPremiumContact™ 5 en de ContiEcoContact™ 5 als beste uit de test. Ook in de zomerbandentests van meerdere jaren geleden werden banden van Continental testwinnaar. 

Op zoek naar nieuwe zomerbanden? Vindt direct jouw dichtstbijzijnde verkooppunt.

De best geteste banden

Continental winterbanden komen bijna elk jaar als veiligste uit de winterbandentest van onder meer de ANWB.

ContiWinterContact™  TS 860WinterContact-TS860-ANWB-testwinnaar-2018-2019
 Dé testwinnaar van de ANWB winterbandentest 2018!

 

ContiWinterContact-TS850-testwinnaarContiWinterContact™  TS 850
 Dé testwinnaar van de ANWB winterbandentest van 2011-2015!

 

ContiWinterContact™ TS 850 P WinterContact™ TS 850 P
Testwinnaar Sport Auto 2016!

Veiligheid en grip

De best geteste autobanden, motorbanden en banden voor vrachtwagen, fiets en scooter. Goede banden onder een auto, vrachtwagen, motor of fiets zijn van levensbelang. De veiligheid van de bestuurder en zijn passagiers hangt ervan af. Banden zijn bepalend voor het weggedrag van een voertuig. De banden van Continental komen als beste uit de autobanden test van de ANWB. Zowel de autobanden voor de zomer als de winterbanden. Ook voor motorbanden en fietsbanden kunt u bij Continental terecht.

Kies ook voor de banden van Continental. Voor de veiligheid en grip moet u met minder geen genoegen nemen.

Ontdek meer informatie over banden. Bijvoorbeeld over:

Een begrip in banden

Continental ontwikkelt en fabriceert al sinds 1898 autobanden en sinds 1952 specifieke winterbanden en is daarbij altijd innovatief geweest. Het ruwe materiaal (rubber) wordt voor ieder mogelijk gebruik tot sterk verschillende eindproducten verwerkt. Het profiel van iedere Continental band is perfect toegespitst op de wisselende omstandigheden waarin de band moet presteren.

Vind een Continental verkooppunt