Winterbandentest 2014

De winterbanden worden steeds beter

De winterbandentest 2014 is weer een feit en we kunnen concluderen  dat de banden steeds beter in prestaties scoren door het verder doorontwikkelen van de banden.

Door de hoge temperaturen voor de tijd van het jaar zullen veel mensen nog niet aan hun winterbandenwissel toe zijn, laat staan dat ze zich oriënteren op nieuwe winterbanden. Ook zien we dat de vraag naar all season banden steeds meer toeneemt. Helaas scoren de 4 seizoenen banden slechter in de tests dan de specialistische autobanden, zoals de zomerbanden en winterbanden. Zo is de grip met all season banden stukken minder op besneeuwde wegen. Het wordt lastig om een hellende weg of een weg met veel bochten goed te berijden. Maar ook in de zomer blijven de prestaties van de all season banden achter bij de specialistische zomerbanden. 

Zoals voorgaande jaren worden de winterbanden uitgebreid getest op sneeuw en ijs maar ook op natte wegen en daar kwamen mooie conclusies uit naar voren.

Winterbandentest 2014

De ContiWinterContact™ TS 850  heeft de test glansrijk gewonnen bij 3 verschillende vaktijdschriften en bij de winterbandentest van de ANWB. Er werd zelfs gesproken van de Sneeuwkoning.

Er werden verschillende maten van winterbanden getest. Onder andere, de 205/55 R 16, en de 235/35 R19 werden getest. Als testauto’s werd bijvoorbeeld de Volkswagen Golf gebruikt maar ook het snelle segment kwam aan de orde.
De ANWB die samen met de Europese zusterorganisatie de winterbandentest uitvoert koopt de autobanden anoniem in waardoor de onafhankelijkheid wordt gewaarborgd. De maten 175/65 R 14T en de 195/65R 15 T werden getest. Deze banden zijn meestal onder de compacte middenklassers te vinden.

Winnaar 2014

Ook dit jaar kunnen we als Continental weer trots zijn op de prestaties van onze banden. De ContiWinterContact™ TS 850 en de ContiWinterContact™ TS 850 P  komen beiden als beste uit de test. En niet alleen op sneeuw en ijs. Ook op een nat wegdek scoren de winterbanden voorbeeldig.

Advies Winterbanden

Continental adviseert al jaren tijdens de wintermaanden ook de winterbanden onder de auto te monteren. Met winterbanden heb je toch meer grip doordat het rubber zachter is en het profiel is aangepast om sneeuw en water snel af te voeren. Daarnaast zijn winterbanden in veel omringende landen verplichte tijdens de winter of bij winterse omstandigheden.Winterbanden op ijs

De best geteste banden

Continental winterbanden komen bijna elk jaar als veiligste uit de winterbandentest van onder meer de ANWB.

ContiWinterContact™  TS 860WinterContact-TS860-ANWB-testwinnaar-2018-2019
 Dé testwinnaar van de ANWB winterbandentest 2018!

 

ContiWinterContact-TS850-testwinnaarContiWinterContact™  TS 850
 Dé testwinnaar van de ANWB winterbandentest van 2011-2015!

 

ContiWinterContact™ TS 850 P WinterContact™ TS 850 P
Testwinnaar Sport Auto 2016!

Veiligheid en grip

De best geteste autobanden, motorbanden en banden voor vrachtwagen, fiets en scooter. Goede banden onder een auto, vrachtwagen, motor of fiets zijn van levensbelang. De veiligheid van de bestuurder en zijn passagiers hangt ervan af. Banden zijn bepalend voor het weggedrag van een voertuig. De banden van Continental komen als beste uit de autobanden test van de ANWB. Zowel de autobanden voor de zomer als de winterbanden. Ook voor motorbanden en fietsbanden kunt u bij Continental terecht.

Kies ook voor de banden van Continental. Voor de veiligheid en grip moet u met minder geen genoegen nemen.

Ontdek meer informatie over banden. Bijvoorbeeld over:

Een begrip in banden

Continental ontwikkelt en fabriceert al sinds 1898 autobanden en sinds 1952 specifieke winterbanden en is daarbij altijd innovatief geweest. Het ruwe materiaal (rubber) wordt voor ieder mogelijk gebruik tot sterk verschillende eindproducten verwerkt. Het profiel van iedere Continental band is perfect toegespitst op de wisselende omstandigheden waarin de band moet presteren.

Vind een Continental verkooppunt