Winterbanden test 2017, welke winterbanden kun je het beste kopen?

ANWB winterbanden test

Winterbanden zijn ook in Nederland de afgelopen jaren steeds vaker verkocht, hoewel ze in ons land nog niet verplicht zijn. Een serieuze winterbandentest helpt u als consument om de beste keuze te maken voor uw auto. Hierbij komen namelijk alle factoren aan de orde die voor uw veiligheid en comfort van belang zijn. Vanwege de toegenomen aandacht voor veiligheid, worden winterbanden tegenwoordig jaarlijks door verschillende bladen en instituten getest op criteria als duurzaamheid rijgedrag en grip. Automobilisten die op basis van zo’n test winterbanden kiezen, kunnen met een gerust hart achter het stuur van hun auto gaan zitten. Continental winterbanden komen altijd goed uit de winterbanden tests.

Een belangrijk criterium is het weggedrag van winterbanden onder uiteenlopende omstandigheden: zijn de banden even goed op sneeuw en ijs als op regen? Is de grip ook goed op een droog wegdek? En: is de band slijtagegevoelig?

Winterbanden test 2013

Winterbanden test 2017

De ContiWinterContact™ TS 860 heeft de eerste onafhankelijke winterbanden test 2017 van dit jaar met een duidelijke overwinning afgesloten. De band in de maat 195/65 R 15 (voor compacte modellen en middenklassers) scoorde over de gehele linie goed tot zeer goed, met als uitschieters het weggedrag op nat wegdek. In Nederland is de ContiWinterContact™ TS 860 nu al verkrijgbaar bij een van onze verkooppunten. De testwinnaar is er in maten van 14 t/m 17 inch. Daarmee is hij ook geschikt voor grotere automodellen.

De eerste winterbanden test van dit jaar werd georganiseerd door het Duitse vaktijdschrift ACE Lenkrad in samenwerking met de Oostenrijkse Automobielclub ARBÖ en de technische inspectiedienst GTÜ. De banden werden beproefd in Fins Lapland en op een testterrein in Frankrijk. In de categorie ‘winterbanden voor compacte modellen en middenklassers’ (o.a. Volkswagen Polo, Golf en Audi A3) nam de nieuwe ContiWinterContact TS 850 P met de maat 235/55 R 17 het op tegen een groot aantal concurrerende modellen van Europese en Amerikaanse bandenfabrikanten.

Winterbanden Continental ook vorige jaren als beste getest

Continental is de afgelopen jaren vaker de grote winnaar geworden van de ANWB winterbandentest. De ContiWinterContact™ TS 850 kwam vaak als beste uit de test in de categorie grotere middenklassers. De band was met het oordeel “goed en zeer aan te raden” de grote winnaar van de winterbandentesten. Daarnaast kwam ook de ContiWinterContact™ TS 800 en de ContiCrossContact™ Winter met 4 sterren uit de test. Continental heeft daarmee als enige bandenfabrikant een score van 4 sterren bij de verschillende maatvoering winterbanden.

Eerder dit jaar kwam de ContiWinterContact™ TS 860 ook al als testwinnaar uit de test van het Duitse blad Auto Zeitung.

Als beste getest door de Consumentenbond

Continental ook door de Consumentenbond uitgeroepen als testwinnaar van de beste winterbanden. In de categorie compacte middenklassers werdt de ContiWinterContact™ TS 850 testwinnaar en kreeg hij het stempel “beste koop”.

ANWB winterbanden test 2011

Bij de ANWB Winterbandentest 2011 zijn de Continental WinterContact™ TS 800 en TS 830 als beste uit de bus gekomen.

De ANWB winterbandentest is een uitgebreid onderzoek naar winterbanden van alle grote (en kleinere) fabrikanten. Naast alle aspecten die voor de veiligheid belangrijk zijn, besteedt de ANWB winterbandentest ook aandacht aan slijtagegevoeligheid, brandstofverbruik en geluidproductie.

In twee testcategorieën komen de Continental WinterContact TS 800 en  TS 830 als testwinnaar beste uit de test. Uit het ANWB-juryrapport: “De Continental WinterContact TS 800 is een band met zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Goed op alle veiligheidsrelevante testcriteria. Beste score uit de test op sneeuw en het laagste brandstofverbruik.” (ANWB winterbandentest 2011).

Het toonaangevende Duitse automagazine Autobild betitelt de WinterContact TS 830 P als “Empfehlenswert” (Winterbandentest 2011/2012). In de ADAC winterbandentest van 2011 kreeg de WinterContact TS 800 de gouden medaille in zijn categorie. Ook deze testwinnaars zijn terug te vinden in onze bandenzoeker.

De best geteste banden

Continental winterbanden komen bijna elk jaar als veiligste uit de winterbandentest van onder meer de ANWB.

ContiWinterContact™  TS 860WinterContact-TS860-ANWB-testwinnaar-2018-2019
 Dé testwinnaar van de ANWB winterbandentest 2018!

 

ContiWinterContact-TS850-testwinnaarContiWinterContact™  TS 850
 Dé testwinnaar van de ANWB winterbandentest van 2011-2015!

 

ContiWinterContact™ TS 850 P WinterContact™ TS 850 P
Testwinnaar Sport Auto 2016!

Veiligheid en grip

De best geteste autobanden, motorbanden en banden voor vrachtwagen, fiets en scooter. Goede banden onder een auto, vrachtwagen, motor of fiets zijn van levensbelang. De veiligheid van de bestuurder en zijn passagiers hangt ervan af. Banden zijn bepalend voor het weggedrag van een voertuig. De banden van Continental komen als beste uit de autobanden test van de ANWB. Zowel de autobanden voor de zomer als de winterbanden. Ook voor motorbanden en fietsbanden kunt u bij Continental terecht.

Kies ook voor de banden van Continental. Voor de veiligheid en grip moet u met minder geen genoegen nemen.

Ontdek meer informatie over banden. Bijvoorbeeld over:

Een begrip in banden

Continental ontwikkelt en fabriceert al sinds 1898 autobanden en sinds 1952 specifieke winterbanden en is daarbij altijd innovatief geweest. Het ruwe materiaal (rubber) wordt voor ieder mogelijk gebruik tot sterk verschillende eindproducten verwerkt. Het profiel van iedere Continental band is perfect toegespitst op de wisselende omstandigheden waarin de band moet presteren.

Vind een Continental verkooppunt