Autobanden test

Volgens de laatste autobanden test van de ANWB is de kwaliteit van de autobanden gestegen. Dit kwam naar voren uit de eerste autobanden test van 2013 die de ANWB in februari uitvoerde. Dit zou mede toe te wijzen zijn aan het invoeren van het EU bandenlabel, waardoor er strengere eisen worden gesteld aan de autobanden.

Continental scoort goed in auobandentest

Continental scoort de afgelopen jaren zeer goed in de autobanden test van de ANWB. Zo waren de autobanden van Continental in 2012 in elke categorie testwinnaar en ook in de autobanden test van 2013 scoorde de banden zeer goed. Dit jaar werd de ContiSportContact™ 5 testwinnaar in het segment voor middenklassers en behaalde de ContiPremiumContact™ 5 de tweede plaats bij de kleine middenklassers. Beide banden kregen het oordeel in de autobanden test: “Goed en zeer aan te raden”. Deze resultaten werden zowel behaald in de winterbandentest en de zomerbandentest van de ANWB. Bij beide tests wordt er naar andere criteria gekeken. Lees meer over de verschillende autobanden tests.

Zomerbandentest

Winterbandentest

 

Autobanden test en zomerbandentestHet belang van een autobanden test

Een autobanden test zorgt ervoor dat er een goed beeld ontstaat van de kwaliteit van autobanden. De laatste jaren komen er veel (Aziatische) banden op de markt die niet voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. Het is van belang dat je bij de keuze van je autobanden weet dat je veilig op weg kan. In een autobanden test worden zowel winter- als zomerbanden getest door onafhankelijke instituten zoals de ANWB of de consumentenbond.

Waar wordt op gelet met een autobanden test?

Bij een autobanden test wordt er op een aantal veiligheids relevante testcriteria. Zo wordt er gekeken naar de rijeigenschappen op droog en nat wegdek en wordt er scherp gelet op de remweg van de autobanden.  Daarnaast wordt er ook gekeken naar de duurzaamheid en de geluidsemissie van een band. In een zomerbandentest liggen de wegingen van de verschillende criteria anders dan bij een winterbandentest. Er zit dus een verschil in de test van autobanden voor zomer- en winterbanden. Klik hier voor uitgebreide informatie over de winterbandentest.

Best geteste banden kopen?

De best geteste banden kopen of extra advies over de banden? Ga dan naar het dichtstbijzijnde verkooppunt.

De best geteste banden

Continental winterbanden komen bijna elk jaar als veiligste uit de winterbandentest van onder meer de ANWB.

ContiWinterContact™  TS 860WinterContact-TS860-ANWB-testwinnaar-2018-2019
 Dé testwinnaar van de ANWB winterbandentest 2018!

 

ContiWinterContact-TS850-testwinnaarContiWinterContact™  TS 850
 Dé testwinnaar van de ANWB winterbandentest van 2011-2015!

 

ContiWinterContact™ TS 850 P WinterContact™ TS 850 P
Testwinnaar Sport Auto 2016!

Veiligheid en grip

De best geteste autobanden, motorbanden en banden voor vrachtwagen, fiets en scooter. Goede banden onder een auto, vrachtwagen, motor of fiets zijn van levensbelang. De veiligheid van de bestuurder en zijn passagiers hangt ervan af. Banden zijn bepalend voor het weggedrag van een voertuig. De banden van Continental komen als beste uit de autobanden test van de ANWB. Zowel de autobanden voor de zomer als de winterbanden. Ook voor motorbanden en fietsbanden kunt u bij Continental terecht.

Kies ook voor de banden van Continental. Voor de veiligheid en grip moet u met minder geen genoegen nemen.

Ontdek meer informatie over banden. Bijvoorbeeld over:

Een begrip in banden

Continental ontwikkelt en fabriceert al sinds 1898 autobanden en sinds 1952 specifieke winterbanden en is daarbij altijd innovatief geweest. Het ruwe materiaal (rubber) wordt voor ieder mogelijk gebruik tot sterk verschillende eindproducten verwerkt. Het profiel van iedere Continental band is perfect toegespitst op de wisselende omstandigheden waarin de band moet presteren.

Vind een Continental verkooppunt